Pro média > Mikroregion Hranicko šetří společně náklady

Mikroregion Hranicko šetří společně náklady

Od 1. 1. 2012 nakupuje 15 členských obcí Mikroregionu Hranicko elektrickou energii a plyn pod společnou hlavičkou. Důvod je jediný a to lepší cena za dodávaná média.

Společný nákup energií začaly obce řešit již v roce 2011, kdy měly v plánu připojit se k městu Hranice, které se tehdy rozhodovalo, zda nákup uskutečnit výběrových řízením či přes komoditní burzu. Město nakonec zvolilo komoditní burzu, ale rozhodnutím Rady města řešilo nákup samostatně, jen pro sebe a své příspěvkové organizace. Mikroregion Hranicko pak prostřednictvím své servisní organizace - Hranické rozvojové agentury - sám poptal 3 společnosti a těsně před koncem roku 2011 uzavřel smlouvy na výhodnější nákup již zmiňovaného plynu a elektřiny.

Jaká bude úspora oproti stávajícím dodávkám, zatím není možné říci, ale předběžné propočty napovídají, že některá odběrná místa ušetří až desítky tisíc za rok. Tyto peníze se v obecních rozpočtech jistě budou hodit.