Pro média > Mikroregion Hranicko má svoji stolní hru

Mikroregion Hranicko má svoji stolní hru

Společensko-poznávací hra pro děti i dospělé s názvem Poznejme Hranicko, byla s úspěchem slavnostně pokřtěna v sobotu 10. 10. 2009 na akci Den s regionem Hranicko. Hra zve všechny zájemce k virtuální procházce po obcích a zajímavých místech regionu. Obsahuje ručně kreslený hrací plán, který téměř kopíruje mapku hranického regionu. Z Hranic se tak hráči vydají směrem na Záhoří a přes Hustopeče a Bělotín se pak vracejí zpátky, do místa odkud vyrazili. Každá „návštěva“ obce pak znamená soutěžní otázku týkající se příslušné obce.
Tak trochu díky nepřízni počasí jsme měli možnost tuto hru blíže představit všem přítomných návštěvníkům valšovického sportovního areálu, kde se konala akce Den s regionem. Ve velkém párty stanu se na deseti stolech odehrálo 14 "zápasů", kdy si přítomní vyzkoušeli své znalosti o obcích mikroregionu Hranicko. Třem vítězům, kteří pak vzešli z finálového kola, byly předány drobné ceny.
Velký dík patří všem základním školám regionu, které byly do přípravy hry zapojeny a kdy žáci pomáhali vymýšlet soutěžní otázky. Hra bude mít i dvě jazykové mutace a bude sloužit především jako prezentační a propagační materiál našeho regionu.
Vydání stolní hry je jednou z dílčích aktivit projektu s názvem Za poznáním Mikroregionu Hranicko, který realizuje právě dobrovolné sdružení obcí Mikroregion Hranicko. Věříme, že i ostatní aktivity budou stejně úspěšné.

Více informací podá Michaela Škrobánková, telefon: 733137754, e-mail: m.skrobankova@regionhranicko.cz

Fotografie