Jak dostat potraviny vyrobené na Hranicku k zákazníkům?
7. 4. 2017
Na tuto otázku budou hledat odpověď místní výrobci, trhovci, zástupci města Hranice a zákazníci na společném setkání, které se uskuteční v rámci Farmářského trhu regionu Hranicko v pátek 21. dubna 2017 od 10.30h ve velkokapacitním stanu na Masarykově náměstí v Hranicích.
Na tuto otázku budou hledat odpověď místní výrobci, trhovci, zástupci města Hranice a zákazníci na společném setkání, které se uskuteční v rámci Farmářského trhu regionu Hranicko v pátek 21. dubna 2017 od 10.30h v Café baru na Zámku v Hranicích.
Na setkání je zvána také veřejnost, protože se zde budou probírat témata jako vznik stálé městské tržnice v Hranicích, rozjezd bedýnkování či lokálního eshopu, stejně tak možnosti začlenění uzenin, sýrů či moštů vyrobených na Hranicku do nabídky místních kaváren a restaurací. Výsledkem setkání bude návrh společného projektu, který může být v roce 2018 financován z dotačního programu MAS Hranicko ve výši několika milionů korun.
Pořadatelé z MAS Hranicko také prosí zákazníky o vyplnění krátkého dotazníku na https://goo.gl/forms/TvpD7FXzqsGupmDa2 případně v papírové podobě přímo na místě. Anketa pomůže zmapovat míru zájmu o různé distribuční cesty kvalitních potravin z Hranicka na stoly místních obyvatel. Součástí akce bude celodenní prezentace značky MORAVSKÁ BRÁNA regionální produkt® spojená s ochutnávkami místních výrobků.
Autor: | František Kopecký |
E-mail: | f.kopecky@regionhranicko.cz |