Diskuzní setkání na téma „Jak dostat potraviny vyrobené na Hranicku k zákazníkům?“

5. 5. 2017

V rámci Farmářských trhů Regionu Hranicko dne 21. 4. 2017 se v Café Baru na Zámku uskutečnilo diskusní setkání na téma "Jak dostat potraviny vyrobené na Hranicku k zákazníkům?“.

V rámci Farmářských trhů Regionu Hranicko dne 21. 4. 2017 se v Café Baru na Zámku uskutečnilo diskusní setkání na téma "Jak dostat potraviny vyrobené na Hranicku k zákazníkům?“.


V úvodu setkání byl představen dotační titul MAS Hranicko na podporu krátkých dodavatelských řetězců a místního trhu. Cílem tohoto dotačního titulu je podpora spolupráce místních výrobců a producentů potravin. Podrobněji byly také představeny jednotlivé možnosti podpory (např. vybavení společné prodejny, vybavení tržiště, pořízení společné pojízdné prodejny, investiční náklady na založení eshopu, nákup prodejního stánku).


Poté se o svou zkušenost s prodejem vypěstované zeleniny a ovoce formou bedýnek podělili manželé Partschovi z Farmy Macek ve Svésedlicích. Následovala diskuse o možnostech využití konkrétních variant podpory. Souhrnný zápis ze setkání včetně závěrů je přiložen v příloze spolu s prezentacemi MAS Hranicko a Farmy Macek. 


 

Autor:Karolína Berousková
E-mail:k.berouskova@regionhranicko.cz